Cinnamon challenge is ongezond

Wie kent het niet: de zogenaamde ‘cinnamon challenge’. Hierbij worden personen gefilmd terwijl ze een grote lepel met kaneelpoeder weg proberen te werken. Op YouTube zijn er inmiddels duizenden filmpjes te zien van de cinnamon challenge. Allemaal erg grappig natuurlijk, maar niet zonder gevaar.

Op het eerste gezicht lijkt het een makkelijke uitdaging: een hap kaneelpoeder doorslikken, simpel toch? Het blijkt echter bijna onmogelijk te zijn. De specerij droogt de mond volledig uit, waardoor het heel lastig was om het door te kunnen slikken. Dit zorgt natuurlijk voor een hilarisch effect, aangezien de personen in de filmpjes vervolgens een enorme hoestbui krijgen en soms zelfs bijna moeten overgeven. En leedvermaak, daar lijkt iedereen wel van te houden.

Artsen waarschuwen echter voor de gevolgen van de cinnamon challenge. Zo zou de challenge kunnen leiden tot astma-aanvallen, ontstekingen in de longen en zelfs tot kanker. In Amerika zijn er testen uitgevoerd op proefdieren, waaruit gebleken is dat kaneelpoeder tot verschillende longaandoeningen kan leiden, zoals infecties en klaplongen. Ook de kans op verstikking is aanwezig. Het meest dramatische beeld van de challenge is dat het een vorm van kanker kan veroorzaken, doordat kaneelpoeder het giftige stofje coumarine is. De naam zegt waarschijnlijk niet zoveel, maar coumarine is de stof die zorgt voor de bijzondere geur van kaneelpoeder.

Men lijkt zich echter weinig aan te trekken van deze mogelijke gevolgen, aangezien er nog steeds dagelijks filmpjes op het internet geplaatst worden waarin men de challenge uitvoert. Zolang er geen ernstige voorbeelden zullen zijn van mensen die daadwerkelijk overleden zijn aan de cinnamon challenge, zal het hoogstwaarschijnlijk ook niet zomaar verdwijnen. Ach, dan hebben we ten minste nog iets om te lachen. Want ondanks dat er inmiddels al duizenden filmpjes online staan, blijft het nog steeds grappig om naar de challenge te kijken.

Geplaatst op: Foto: YouTube | Geschreven door:

Reageren

Hey! Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Dus log hier in, maak hier een heel echt officieel BrandLos account of log in via Facebook.