Fraude met nep-tweelingen

Er is voor 200.000 euro aan fraude gepleegd door een criminele bende. Hoe? Door het aanvragen van toeslagen voor nep-tweelingen. Er zijn inmiddels vier personen opgepakt die aan het hoofd van de bende zouden staan.

De vier verdachte personen zouden aan Oost-Europese vrouwen de opdracht gegevens hebben om aangifte te doen van de geboorte van de tweelingen. In de steden Tilburg, Hengelo, Breda en Den Bosch zouden aangiftes gedaan zijn. Daarna werden er bij de Belastingdienst toeslagen aangevraagd voor kinderopvang. Maar in werkelijkheid zijn de tweelingen dus helemaal nooit geboren: de vrouwen hebben aangifte gedaan van nep-tweelingen.

Dat is echter nog niet alles. De vier verdachten zouden nog meer slechtheden op hun naam hebben staan. Ze worden verdacht voor het oplichten van banken, waarbij het om een bedrag van 1,4 miljoen euro zou gaan. De verdachten stortten sealbags met geld, die andere bedragen bevatten dan dat er opgegeven was.

Inmiddels staan er zes Oost-Europese vrouwen internationaal gesignaleerd, omdat ze aan fraudes meegewerkt zouden hebben. Waarschijnlijk zal de bende uit nog veel meer leden bestaan, aangezien er op verschillende manieren fraude gepleegd is. Misschien gaat het in werkelijkheid ook om een veel groter bedrag.

Foto: Flickr

Geplaatst op: Geschreven door:

Reageren

Hey! Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Dus log hier in, maak hier een heel echt officieel BrandLos account of log in via Facebook.