Na dertig jaar spijt van diefstal

In de jaren tachtig heeft een man in Michigan een diefstal gepleegd. Hij had de lokale supermarkt beroofd van zo’n 800 dollar. Nu, zo’n dertig jaar later, heeft de man het geld weer terugbetaald, omdat hij zo’n last had van schuldgevoelens.

In vergelijking met de meeste overvallen die in het nieuws terecht komen, lijkt 800 dollar niet eens zo’n enorm bedrag. Toch kon de man het niet verdragen dat hij een misdaad begaan was. Het is niet te hopen voor de vent dat hij dertig jaren met zo’n schuldgevoel rondgelopen heeft.

De man is opzoek gegaan naar de eigenaar van de toenmalige supermarkt, door een brief te schrijven aan een regionaal televisiestation. Hij vroeg of zij hem konden helpen om het slachtoffer terug te vinden. Ook schreef hij dat hij enorme spijt had van de overval. Uit de brief bleek dat de overvaller niet de slimste is: er stonden allerlei spelfouten in. Misschien is de man wel helemaal niet zo’n slecht persoon, maar had hij in wanhoop het geld gestolen omdat hij geen baan kon vinden?

De man is verder anoniem gebleven. Hij heeft geen adres op de brief gezet, waarop het televisiestation hem zou kunnen antwoorden. Het geld heeft hij in een soortgelijke brief naar het politiestation gestuurd. Op deze manier hoopte hij dat het geld weer terecht zou komen bij de eigenaar van de supermarkt.

Ook uit het bedrag wat de dader teruggegeven heeft, lijkt dat hij echt goede bedoelingen heeft. In de envelop zat 1.200 dollar, wat betekent dat de man er een soort rente bovenop heeft gedaan. Het zou de inflatie van de dollar moeten compenseren. Het bedrag is eigenlijk te laag om de inflatie te kunnen compenseren, maar ach. Misschien is hij naast schrijven ook niet zo goed in rekenen.

Foto: Flickr

Geplaatst op: Geschreven door:

Reageren

Hey! Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Dus log hier in, maak hier een heel echt officieel BrandLos account of log in via Facebook.