Nep-gehandicapte verraadt zichzelf

Een 47-jarige man uit Zweden is opgepakt, omdat hij zich jarenlang heeft voorgedaan als gehandicapte. Hij heeft al die tijd in een rolstoel gezeten, terwijl hij eigenlijk gewoon kon lopen. Hij maakte doktoren wijs dat hij last had van chronische pijn, die hij had opgelopen door traumatische gebeurtenissen in Irak.

De man heeft fysiek dan misschien nergens last van, mentaal zit er blijkbaar wel een aardig steekje los. Het is namelijk zijn eigen schuld dat men erachter gekomen is dat hij zich als gehandicapt voordoet. Er zijn vakantiefoto’s uitgelekt, waaruit blijkt dat hij een wel erg sportieve vakantie gehad heeft. In 2009 is hij naar Egypte gegaan, waar hij dingen deed die een gehandicapte onmogelijk zou kunnen doen. Zo zijn er foto’s gemaakt waarop hij piramides beklimt en rondrijdt op een kameel. Probeer dan nog maar eens aan de politie uit te leggen hoe het zit met die chronische pijnen.

Door zich voor te doen als nep-gehandicapte, heeft de man jarenlang onterecht uitkeringsgeld gekregen. Het gaat in totaal om een bedrag van zo’n 60.000 euro. Daarnaast heeft de man zijn ex-schoondochter bestolen van 15.000 euro. Waarschijnlijk zal hij voor dit alles een lange gevangenisstraf moeten uitzitten.

Foto: Flickr

Geplaatst op: Geschreven door:

Reactiezone

Haha. Doktoren zijn dus ook makkelijk te manipuleren.

Arno | 12 februari 2013 om 17:03

Reageren

Hey! Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Dus log hier in, maak hier een heel echt officieel BrandLos account of log in via Facebook.